2011-10-07 15:59:30• hírek • Szatmar.ro

Bekeményít a SPAS

Harminc esetben nyert pert a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztálya (SPAS) a szociális lakások nem fizető lakóival szemben és két esetben van folyamatban a kilakoltatási eljárás, mondta sajtótájékoztató keretein belül Kereskényi Gábor alpolgármester, aki a szociális kérdésekért felelős.

Kereskényi elmondta, hogy 2010-től számítva a 254 szociális lakás tulajdonosai közül 52-en nem teljesítették szerződéses kötelezettségeiket a polgármesteri hivatallal szemben. Közülük 13-an döntöttek úgy, hogy a per elkerülése végett inkább fizetnek - összesen 17.500 lejt. Harminc esetben azonban a SPAS megnyerte a pert, ezeket a személyeket kilakoltatták. Négy esetben a bíróság visszautasította a keresetet, mert nem lehetett bizonyítani, hogy az illető személyek tényleg laktak-e az ingatlanban. Két esetben felfüggesztették a pert, két kilakoltatás azonban a napokban van folyamatban - ők illetéktelenül foglalták el a lakásokat.

„A szociális lakások kiutalásának megvannak a maga szabályai. Előbb le kell adni egy kérvényt a SPAS-hoz, aminek sorsáról egy bizottság dönt. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a szociális lakásokat nem lehet csak úgy önkényesen elfoglalni. Mint ahogy nem lehet különböző politikusok audienciáin sem hozzájuk jutni", jelentette ki Kereskényi.

2008-ban összesen nyolc szociálist lakást utaltak ki, egy évvel később tizenötöt, tavaly húszat, az idén októberig pedig egyelőre négyet. Kereskényi elmondta továbbá, hogy a polgármesteri hivatal nyolc további szociális lakást hozott létre a Lucian Blaga iskola egykori épületében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: